Felhő

Cégünk többféle felhő alapú szolgáltatást nyújt ügyfelei számára. A közös bennük az, hogy a szolgáltatásokat nem egy dedikált hardvereszközön üzemeltetjük, hanem a Printer-fair Kft. eszközein elosztva, a szolgáltatás üzemeltetési részleteit a felhasználótól függetlenítve. A szolgáltatásokat felhasználóink hálózaton keresztül érhetik el, publikus felhő esetében az interneten keresztül, privát felhő esetében az adott cég helyi hálózatán vagy az interneten.
Miért érdemes felhő szolgáltatást alkalmaznia?

• Helyfüggetlen: a szolgáltatás bárhonnan könnyen elérhető lehet
• Méretezhető: “Pay-as-you-grow” – rugalmasan alkalmazkodik a megrendelő igényeihez, vagyis bármikor szabadon növelhető a bérelt erőforrás anélkül, hogy az egész bekonfigurált rendszert újra kellene installálni.
• Nagy rendelkezésre állás: a Printer-fair Kft. fejlesztései, komoly beruházásai, adatbankjai nyújtanak garanciát arra, hogy szolgáltatásaink magas színvonalon és megfelelő minőségben álljanak ügyfeleink rendelkezésére.
• Költségkímélő: a szerver hardverről és legtöbb esetben az alapszoftverről nem a végfelhasználónak kell gondoskodnia, így a karbantartás és telepítés díját is megspórolhatja. A megrendelő biztos lehet abban, hogy a számára fontos szolgáltatások megfelelő minőségű kiszolgáló számítógépen futnak kockázat nélkül, hiszen egy meghibásodás elhárítása a felhőszolgáltató feladata és költsége.

Hozzáférhetőség alapján létrehozhatunk Önöknek:

•Publikus felhőt
Publikus felhő esetén a Printer-fair Kft. saját eszközállományával (tárhely, hálózat, számítási kapacitás) szolgálja ki az Önök szerverigényeit viszont ennek infrastruktúrájából bárki bérelhet egy részt, megfelelő havidíj kifizetése ellenében. Publikus felhők esetén különösen fontos a különböző ügyfelek izolálása.
•Privát felhőt
Saját vagy bérelt erőforrásain tudjuk Önnek a Privát felhőt kiépíteni. Ez egy zárt infrastruktúrát jelent, mely egy cég vagy szervezet saját céljaira épít. Ez megoldást jelent a publikus felhők problémáira, viszont az üzemeltetésről a privát felhő tulajdonosának kell gondoskodnia.
•Hibrid felhőt
Privát és publikus felhők kombinációja, ez a felhő ötvözi a korábbi felhők előnyeit. Ez lehetővé teszi átmeneti teljesítményigény esetén a privát felhő kiegészítését publikus Printer-fair Kft. által kínált megoldással.
Egyéb kategóriák:
•Tárhely szolgáltatás
A tárhelyet adjuk, mint szolgáltatást: biztonsági mentési megoldások, valamint szinkronizációs szolgáltatások.

Az üzemeltetés és szoftverfejlesztés terén megkönnyíti a munkát, mivel több operációs rendszer futhat egyszerre. Ezzel könnyedén lehet különböző platformokat tesztelni. A Snapshot segítségével pillanatnyi rendszerállapotokat lehet menteni, amelyekhez bármikor vissza lehet térni.
A virtualizáció segítségével elavult programok is használhatóak aktuális platformokon.
A virtualizáció nagy segítséget jelenthet adatvisszaállításkor, mivel egy virtuális gép könnyen, mint egy könyvtár másolható (minden beállítással együtt), ezért elmenthető egy külső adathordozóra, pl: USB HDD. Szükség esetén akár szerverparkok is rövid időn belül „újraéleszthetők” minden beállításukkal együtt.